logo goedkoopschoondak.nl

Contact

Zonnepanelen schoonmaken

Zonnepanelen reinigen

Meer en meer huishoudens kiezen voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Door zonnepanelen is het mogelijk om zelf energie op te wekken zonder dat je hier geld voor hoeft te betalen. Uiteraard moet je wel in de zonnepanelen investeren, maar daar blijft het dan ook bij.

Hoe kun je je zonnepanelen laten reinigen?

Om van een optimaal rendement te genieten, moeten alle randzaken op orde zijn. Zo is het zeer wenselijk dat de zonnepanelen de juiste richting op staan. Ook is het wenselijk dat de zonnepanelen schoon zijn. Om de zonnepanelen schoon te houden, kun je het beste een specialist inschakelen. Voor het laten schoonmaken van je zonnepanelen zit je bij ons in ieder geval goed.

Kun je zonnepanelen zelf schoonmaken?

Het schoonmaken van je zonnepanelen is iets dat je zelf kunt doen. Maar, het is ook iets waarbij je bijzonder goed op moet passen. Aangezien zonnepanelen altijd op een dak liggen, is het reinigen van de panelen niet geheel zonder risico. Mocht jezelf de zonnepanelen schoonmaken, moet je jezelf goed vastmaken. Als je onverhoopt ten val komt, zijn de gevolgen niet te overzien.

Of je de zonnepanelen zelf gaat schoonmaken, is dan ook afhankelijk van de plaatsing. Waar bevinden de zonnepanelen zich precies? En is het veilig om op die plek de zonnepanelen te reinigen? Dat zijn de twee belangrijkste vragen waar je kritisch naar moet kijken.

Overigens is het niet noodzakelijk om elke maand je zonnepanelen schoon te maken. Als het heeft geregend, zijn de zonnepanelen namelijk al schoongespoeld. Aangezien het in ons land met enige regelmaat regent, is dit een fijne bijkomstigheid.

Ga je zelf de zonnepanelen schoonmaken? Volg dan goed onderstaande tips op:

  • Schakel het systeem eerst uit. Voordat je de zonnepanelen gaat reinigen, is het zaak om het complete systeem uit te schakelen.
  • Haal de zonnepanelen helemaal leeg. Voordat je de schoonmaak aan kunt vangen, is het zaak om de zonnepanelen leeg te halen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld takjes en bladeren van de zonnepanelen af moet halen.
  • Maak de zonnepanelen aan het begin van de lente schoon. Door in deze periode de zonnepanelen te reinigen, geniet je van twee voordelen. Ten eerste geniet je van een ideale opbrengst in de warme zomermaanden. Ten tweede is het in de zomermaanden een stuk droger. Juist in de wintermaanden regent het vaak/veel, waardoor de zonnepanelen al schoongespoeld worden. In die periode is het dus sowieso niet nodig om de panelen schoon te maken.

Kun je zonnepanelen schoonmaken met kraanwater?

Nee, het is niet aan te raden om de zonnepanelen met kraanwater schoon te maken. Je kunt de zonnepanelen het beste met ontkalkt water schoonmaken. Doordat er in het water geen kalk meer zit, hoef je niet bang te zijn voor kalkvorming.

Waar kun je zonnepanelen mee schoonmaken?

Zonnepanelen maak je schoon met ontkalkt water en een biologisch schoonmaakmiddel. Om het hardnekkige vuil van de zonnepanelen af te halen, kun je gebruik van een spons maken.

Voor het reinigen van zonnepanelen moet je vooral geen hogedrukreiniger gebruiken. ook moet je geen schuurspons of chemische middelen gebruiken.

Welke zeep voor zonnepanelen?

Voor het reinigen van zonnepanelen gebruik je het beste biologisch zeep. Als je voor zeep met chemische bestanddelen kiest, gaat dit ten koste van de zonnepanelen. De werking kan hierdoor afnemen, terwijl er mogelijk ook schade aan de zonnepanelen kan ontstaan.

Al met al is het schoonmaken van zonnepanelen niet super lastig. Zolang je maar de juiste middelen gebruikt én goed aan je veiligheid denkt. Zie je het echter niet zitten om zelf de zonnepanelen schoon te maken? Neem gerust contact met ons op; wij reinigen graag je zonnepanelen!

Zonnepanelen reinigen met de Goedkoop Schoon Dak methode

1 keer schoonborstelen met kalkvrij water.
€ 5,- per paneel exclusief BTW.

logo goedkoopschoondak.nl
* Zolang we uw dak kunnen bereiken

Gerelateerde berichten

Dakgoot schoonmaken
schoonmaak
Klaas SEO master

Dakgoten schoonmaken

Wat kost het legen van dakgoten? Een gemiddelde woonwijk in Nederland is – gelukkig – vrij groen. Dit is goed voor het milieu en maakt

Verder lezen »

Dakkapel schoonmaken

Hoe kun je een dakkapel reinigen? Een dakkapel schoonmaken is voor elk huis een geweldige toevoeging. Een dakkapel is binnen één of een paar dagen

Verder lezen »

Zelf een prijsindicatie maken

Op basis van de Goedkoop Schoondak Methode.

Graag uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen.

Stuur ons foto's van uw dak

Dan schatten wij de kosten in op basis van onze Goedkoop Schoon Dak methode.

Graag hieronder uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en bewaren deze alleen zolang als nodig met betrekking tot dit formulier.