logo goedkoopschoondak.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dakreiniging

dak reinigen kosten: voor na foto

Dakreiniging kan een tijdrovende klus zijn. Vooral als je niet de juiste gereedschappen of kennis bezit of de juiste middelen hebt het dak snel, veilig en zorgvuldig schoon te kunnen maken. Op deze pagina geven we u wat algemene informatie over dakreiniging. Ook vertellen we over het reinigen van rieten daken en wat u kunt verwachten als u uw dak gaat reinigen of laat reinigen.

Rieten dakreiniging en dakpannen dakreiniging

Rieten daken kunnen veel onderhoud vergen en moeten regelmatig gereinigd worden om de levensduur te waarborgen. Als het gaat om het schoonmaken van rieten daken gebruiken wij dezelfde milde dakreinigingsmethode als voor dakpannen daken. We gebruiken geen hogedruk reiniger. Zo voorkomen we onnodige schaderisico en verlengen we de levensduur van het rieten dak.

Rieten dakreiniging

Eerst en vooral is het van vitaal belang om ervoor te zorgen dat je de juiste materialen gebruikt bij het schoonmaken van je rieten dak. Deze materialen moeten vrij zijn van agressieve chemicaliën of schuurmiddelen, want die kunnen het stro of riet dat bij de constructie van je dak is gebruikt, beschadigen. We gebruiken in plaats daarvan biologisch afbreekbare producten. Deze helpen bij het verwijderen van mos, algen schimmels en vuil zonder het materiaal eronder te beschadigen. Ook hebben we nauwelijks water nodig in onze dakreinigingsmethode.

Dakreiniging bij een dakpannen dak

Dakreiniging bij een pannendak is een terugkerende klus. Regelmatig onderhoud en verzorging zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van je dak na verloop van tijd intact blijft. De beste manier om pannendaken te reinigen is met een mild, biologisch afbreekbaar product dat speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Dat is precies waarmee wij de daken van onze klanten reinigen. Wij raden altijd aan biologisch afbreekbare producten te gebruiken.

Dakpannen dakreiniging risico’s

Bij het schoonmaken van pannendaken is het belangrijk om de juiste materialen te gebruiken. Harde chemicaliën en schuurmiddelen kunnen de dakpannen beschadigen of corrosie veroorzaken, wat in de toekomst dure reparaties kan vergen. Vermijd altijd het gebruik van een hogedrukreiniger, want die kunnen de pannen, of tegels en voegen indien u de tuin reinigt, extra beschadigen.

Onze dakreinigingsmethode is mild

We kunnen hiermee vuil, mos, algen, schimmels en ander vuil verwijderen zonder de dakpan te beschadigen.

Tips bij dakreiniging

Het helpt ook om een borstel of bezem met zachte haren te gebruiken bij het schoonmaken van pannendaken. Dit helpt bij het opbreken van hardnekkig vuil dat tussen de dakpannen vastzit voordat je een reinigingsmiddel gebruikt. Nadat je de reiniger enkele minuten hebt laten inwerken, schrob je met een zachte borstel voorzichtig het resterende vuil weg. De natuur regelt de rest. Spoelt al het overgebleven vuil weg. Na verloop van tijd wordt uw dak steeds schoner.

In geval van zeer vervuilde daken is een herhalende behandeling vereist.

Zorg dat u uw dak jaarlijks onderhoudt

Door deze stappen te volgen kun je ervoor zorgen dat je rieten dak jarenlang in goede staat blijft!

Waarom regelmatig je dak laten reinigen?

Dakreiniging is een belangrijk onderdeel van huisonderhoud. Het helpt je huis te beschermen tegen de elementen van de natuur en kan zelfs de levensduur van je dak verlengen. Het reinigen van je dak geeft niet alleen een mooi dak, maar verwijdert ook vuil, mos en andere dingen zoals takjes en bladeren dat de goten en regenpijpen kan verstoppen. Het zorgt er ook voor dat vlekken, aanslag, algen en schimmels worden verwijderd.

Bladeren en takken verwijderen

Je dak goed verzorgen betekent meer dan alleen af en toe schoonmaken. Het belangrijkste onderdeel van het onderhouden van een goed uitziend dak zijn regelmatige inspecties. Inspecties moeten ten minste een keer per jaar worden uitgevoerd en omvatten controle op schade of tekenen van slijtage zoals scheuren, ontbrekende of losse dakpannen, en eventuele problemen met gootstukken. Er moet ook regelmatig worden schoongemaakt om bladeren, takjes en ander loszittend vuil te verwijderen dat de water afvoer kan blokkeren.

Bomen en takken snoeien

Als je bomen bij je huis hebt, moet je ook alle takken die dicht bij de daklijn staan terugsnoeien, zodat ze niet tegen de dakpannen groeien of anderszins het dak beschadigen als ze bewegen bij harde wind. Dit zal ook helpen voorkomen dat bladeren op het dak vallen, waar ze zich kunnen ophopen en na verloop van tijd verdere water schade kunnen veroorzaken.

Welke veiligheidsmaatregelen treffen om het dak te kunnen reinigen?

Ten slotte moeten altijd veiligheidsmaatregelen worden genomen bij het schoonmaken van een dak, omdat werken op hoogte zijn eigen risico’s met zich meebrengt, ongeacht hoe ervaren je bent in dit soort werk. Geschikte veiligheidsuitrusting zoals harnassen, touwen, ladders, leuningen en valbeveiligingssystemen moeten altijd worden gebruikt bij het beklimmen van hoge oppervlakken zoals daken, om mogelijke ongelukken of verwondingen door uitglijden of vallen van de constructie zelf te voorkomen.

Wij werken veilig, goedkoop en snel

Gelukkig werken wij met een veilige methode waarbij we geen gedoe hebben van hoogwerkers, steigers, veiligheidsharnassen etc. Wilt u een afspraak maken of een offerte aanvraag doen? Laat het ons weten, we helpen u graag verder.

logo goedkoopschoondak.nl

Onze garanties

Dak / Tuin / Terras reinigen

Zelf een prijsindicatie maken

Graag uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen.

Stuur (vrijblijvend) foto's van wat u wilt laten reinigen

Graag hieronder uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en bewaren deze alleen zolang als nodig met betrekking tot dit formulier.