logo goedkoopschoondak.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom men kiest voor onze ‘niet-destructieve’ dak reinigingsmethode

dak reinigen kosten: voor na foto

Voordeel van onze methode t.o.v. andere methodes

Het voordeel van onze manier van reinigen is dat het geen destructieve uitwerking heeft op uw pannen en woning, watergebruik en ook niet op het milieu.

Nadeel van andere dak reinigingsmethodes

Hogedruk reinigen, stoomcleanen of softwash hebben helaas wel een destructieve uitwerking op uw pannen en woning, op het watergebruik en ook op het milieu. Pannen worden poreus gespoten waardoor het vuil eerder grip heeft op de pan, de pannen worden vaal en flets, het riool wordt met softwash (vergelijkbaar met puur chloor) overspoeld met heftige chemicaliën en regelmatig wordt zelfs het dak bewandeld door de dakreinigers. Het enige grote voordeel van deze destructieve agressieve manieren is wel dat het lekker snel resultaat geven. Dezelfde dag is uw dak schoon gespoten met heel veel water of schoon gevreten door de chemicaliën. Logisch ook, hoe meer kracht en agressie, hoe sneller resultaat, toch?

Zo werkt onze methode

Daarom is onze behandeling ook de enige waar wij 100% achter staan en uitvoeren. Wij werken met onze lange stokken vanuit uw tuin om het dak in te borstelen met een zachte borstel en onze chemicaliën (Didecyldimethylammoniumchloride), verdund met kraanwater (of uw regenwater uit de ton), afhankelijk van de vervuiling. De chemicaliën blijven licht-schuimend achter op het dak en zij zullen de algen gaan doden. Als er vervolgens neerslag komt dan worden de chemicaliën weer geactiveerd en zullen tegelijkertijd de dode algen, schimmels, mossels en korstmossen in uw dakgoot komen met de neerslag. Dit proces blijft 6 tot 8 maanden werken.

Geduld is een schone dakpan

Zoals u kunt zien bij de demonstratiehuizen is het verschil goed te zien, maar u moet wel geduld hebben. Trek er minimaal een half jaar voor uit. Het is een geleidelijk proces en u zal na elke bui zien dat het vuil weer minder is geworden. Het waterverbruik is dus 100% biologisch, want het is het gratis regenwater dat al het werk zal doen. De gebruikte chemicaliën worden in totaal wel 1000 keer verdund omdat de neerslag steeds een beetje meeneemt. Al met al noemen wij onze chemicaliën ook wel “De beste van de slechte”.

Aantal behandelingen voor uw dak

Heeft woning aanslag die valt in “Fase 1”, dan bent u snel klaar. Dat betekent dat 90%-100% van het vuil met 1 behandeling verdwenen is.

Uw dak zal uit zichzelf nooit schoner gaan worden en als u wacht zal uw huis met een paar jaar in “Fase 2” terechtkomen. Dat betekent dat 90%-100% van het vuil met 2 behandelingen verdwenen is.

Sommige daken zijn zelfs zo vuil dat ze in “Fase 3” komen en 3 behandelingen nodig hebben.

Preventief uw dak schoonmaken

Maar als het dak eenmaal schoon is, is het een kwestie van bijhouden. Bijhouden zorgt voor een dak dat er altijd schoon uitziet en dat het dus nooit met veel geweld (en risico op schade) gereinigd zal moeten worden. Daarom is onze behandelmethode, zeker voor uw dak, verreweg de goedkoopste.

logo goedkoopschoondak.nl

Onze garanties

Dak / Tuin / Terras reinigen

dak reinigen kosten: voor na foto

Dakreiniging

Rieten dakreiniging en dakpannen dakreiniging Rieten daken kunnen veel onderhoud vergen en moeten regelmatig gereinigd worden om de levensduur te waarborgen. Als het gaat om

Meer informatie »

Zelf een prijsindicatie maken

Graag uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen.

Stuur (vrijblijvend) foto's van wat u wilt laten reinigen

Graag hieronder uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en bewaren deze alleen zolang als nodig met betrekking tot dit formulier.