logo goedkoopschoondak.nl

Contact

Dakpannen schoon laten maken

Dak met vieze dakpannen

Hoe kun je dakpannen schoon (laten) maken?

Dakpannen gaan door weer en wind. Ze krijgen te maken met: regen, wind, erg hoge en lage temperaturen en bijvoorbeeld bladeren. Door deze weersomstandigheden is het meer dan logisch dat je dak na verloop van tijd vies wordt en dat er mos, vieze algen of groene aanslag ontstaat. Vooral mos kan funest zijn voor de dakpannen en vergroot het risico op lekkage en andere hoge kosten m.b.t. reiniging. In dit artikel lees je alles over dakpannen reinigen en onze GSD Methode, waarbij we de laagste prijs van heel Nederland garanderen voor een schoon dakpannen dak.

In dit artikel leggen we eerst onze eigen methode uit, delen we de voor en nadelen en vervolgens geven we informatie over het reinigen van daken en dakpan reinigingsmethoden (die andere bedrijven toepassen).

Dakpannen schoon laten maken met de GSD methode

Je dakpannen laten reinigen op basis van onze Goedkoop Schoon Dak methode is een unieke manier van reinigen waarbij de dakpannen (dit geldt voor alle type dakpannen & varianten) op natuurlijke wijze worden behandeld. We werken voor een lange termijn oplossing en op een efficiënte manier, zonder enig risico, overlast of hoge kosten.

Schone dakpannen volgens de Goedkoop Schoon Dak methode

Voordelen van je dak laten reinigen op de GSD methode

Dakpannen kun je op verschillende manieren laten reinigen. We hebben onze eigen methode ontwikkeld die is ontstaan door de vraag op de markt. Wij hoorden dat mensen dachten dat het laten reinigen van een dak veel tijd, geld en moeite zou kosten… niets is minder waar met Goedkoop Schoon Dak.

De GSD dakpannen reinigen methode is:

 • Het goedkoop(ste)
 • Het veiligst
 • Vuil & vocht afstotend
 • De snelste (1 dagdeel per behandeling)
 • Geeft geen omgevingsoverlast zoals: steigers, stoom-/hogedruk reinigers
 • Geeft geen risico op lekkage
 • Werkt op natuurlijke basis

Andere bedrijven maken gebruik van hogedruk of bezemreiniging, waarbij je geen voordelen hebt zoals bovengenoemd.

Dakpannen reinigen met de GSD methode vs. andere methodes

De GSD methode bevat drie varianten:

 • Basis GSD dakpan reinigingsmethode
 • Grondige GSD dakpan reiniging
 • Grondige GSD dakpan reiniging + extra behandeling

Met De Basis GSD methode reinigt de oppervlakte grondig met hoogwaardige milieu afbreekbaar reinigingsmiddel i.c.m. een ruwe borstel. Het grove vuil lost in 3 tot 6 maanden volledig op en wordt door vanzelf door regen weggespoeld.

Dakpannen bestaan in betonnen- en in keramische varianten.

Dakpannen bestaan in betonnen- en in keramische varianten. Over het algemeen kan gesteld worden dat de betonnen dakpannen gevoeliger zijn voor mosvorming. Het oppervlakte is wat ruwer, waardoor het mos zich hier iets sneller aan vasthecht. Dit is bij keramische dakpannen anders; die pannen zijn meer weersbestendig en minder gevoelig voor mosvorming. Vooral geglazuurde keramische dakpannen zijn goed bestand tegen vuil, algen en mossen.

Wat kost het reinigen van dakpannen?

Zelf de dakpannen reinigen is (eigenlijk) niet verstandig. Je werkt vaak op een gevaarlijke hoogte, waardoor elke fout of misstap levensgevaarlijk kan zijn. Om veilig de dakpannen te reinigen, moet je jezelf bijvoorbeeld goed vastmaken. Doe je dit niet? Dan kan het oprecht levensgevaarlijk zijn om zelf je dakpannen te reinigen.

Ons advies is daarom: huur altijd een specialistisch bedrijf in. Bij de meeste bedrijven kun je voor het laten reinigen van je dakpannen uitgaan van 9 tot 15 euro per vierkante meter. Als je je dakpannen wilt laten ontmossen en impregneren, betaal je al snel 15 tot 30 euro per vierkante meter. Mocht je ook nog je dakpannen willen laten coaten, lopen de kosten op tot 45 euro per vierkante meter.

Let wel op: de tarieven zijn uiteraard per aanbieder verschillend. Maak daarom een goede vergelijking en kijk goed naar de exacte manier van schoonmaken. De dakpannen worden namelijk niet door elke aanbieder op dezelfde manier gereinigd. Goedkoop Schoon Dak werkt niet met vierkante meter prijzen maar met een vast bedrag per dak. Bij 80% van alle daken die wij reinigen zijn de kosten niet hoger dan 500 euro. Ga daarom voor GOEDKOOP schoon dak ;).

Hoe dakpannen ontmossen?

Het ontmossen van dakpannen is om meerdere redenen aan te raden. Ten eerste krijgen je dakpannen een fraaie uitstraling, terwijl ten tweede de levensduur van de dakpannen verlengd wordt. Die combinatie zorgt ervoor dat dakpannen reinigen eigenlijk onmisbaar is.

Als we het over het reinigen van dakpannen hebben, hebben we het in dit geval over het ont-mossen van de dakpannen. Dit kan op meerdere manieren, waarvoor een specialist alle benodigde zaken in huis heeft. Zo moet speciaal schoonmaakmiddel gebruik worden óf de specialist kies voor een handig apparaat. Met bijvoorbeeld een hogedruk reiniger is het mogelijk om de dakpannen snel volledig te reinigen. Let wel dat bij hogedruk reiniging de dakpannen later sneller mosvorming geven. Daarom werkt Goedkoop Schoon Dak niet of zelden met een hogedrukreiniger.

Hoe kan je een dak zelf reinigen?

Het advies is om nooit zelf een dak te reinigen. Je hebt namelijk met specialistisch werk te maken, ook omdat je op een flinke hoogte aan het werk bent. Je moet je daarom altijd zekeren als je op het dak staat.

Kortom: je kunt veel beter het reinigen van een dak aan een specialist overlaten. Een specialist doet dit snel en volledig naar wens.

Hoe reinig je betonpannen of keramische pannen?

Het reinigen van betonpannen gaat hetzelfde als het reinigen van keramische pannen:

 • Stap 1: analyse. Ten eerste is het zaak om een analyse van de situatie te maken. Om wat voor soort betonpannen gaat het precies? En in hoeverre is het mos op de dakpannen hardnekkig te noemen?
 • Stap 2: reinigen. Vervolgens worden de dakpannen met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger gereinigd. Veel specialisten gebruik hier een hogedrukspuit met vuilfrees voor.
 • Stap 3: bescherming. Tot slot zorgen wij ook nog voor een bescherming van de dakpannen. Dit doen we onder meer door een desinfecterend middel op de dakpannen te spuiten.

Wil je graag je dakpannen vakkundig door een specialist laten reinigen? Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden.

logo goedkoopschoondak.nl
* Zolang we uw dak kunnen bereiken

Gerelateerde berichten

Zonnepanelen reinigen
Zonnepanelen
Klaas SEO master

Zonnepanelen schoonmaken

Meer en meer huishoudens kiezen voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Door zonnepanelen is het mogelijk om zelf energie op te wekken zonder dat je

Verder lezen »
Dakgoot schoonmaken
schoonmaak
Klaas SEO master

Dakgoten schoonmaken

Wat kost het legen van dakgoten? Een gemiddelde woonwijk in Nederland is – gelukkig – vrij groen. Dit is goed voor het milieu en maakt

Verder lezen »

Dakkapel schoonmaken

Hoe kun je een dakkapel reinigen? Een dakkapel schoonmaken is voor elk huis een geweldige toevoeging. Een dakkapel is binnen één of een paar dagen

Verder lezen »

Zelf een prijsindicatie maken

Op basis van de Goedkoop Schoondak Methode.

Graag uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen.

Stuur ons foto's van uw dak

Dan schatten wij de kosten in op basis van onze Goedkoop Schoon Dak methode.

Graag hieronder uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en bewaren deze alleen zolang als nodig met betrekking tot dit formulier.