logo goedkoopschoondak.nl

Contact

Een dak laten stoomcleanen of hogedrukreinigen: de Kosten & risico’s

Stoomcleanen dak

Stoomcleanen en / of hogedruk reinigen is een techniek die veel wordt toegepast om vervuilde dakpannen te reinigen, vooral door de snelheid waarmee het dak kan worden gereinigd. Stoomcleanen of hogedruk reinigen vergt relatief veel energie ten opzichte van andere schoonmaak technieken, het vereist de juiste instellingen en is relatief kostbaar. Zo kunt u het dak niet goed betreden zonder steiger, of hoogwerker en heeft u dus altijd een goed apparaat nodig wat vaak vrij prijzig is. Er zijn gelukkig manieren die hetzelfde resultaat geven als stoomcleanen of hogedruk reinigen en veel minder risico op schade en lekkage met zich meebrengen, goedkoper zijn en minder hinder brengen.

Ontdek in dit artikel de voor- en nadelen van stoomcleanen of hogedruk reinigen en ontdek een goedkoper alternatief voor een schoon dak.

Snel resultaat met stoomcleanen of liever lage kosten en duurzaam

Als snelheid het enige is waar u naar opzoek bent ongeacht de kosten, ongemakken en risico’s van stoomcleanen dan is dit artikel niet voor u. Zoek dan een specialist die stoomcleanen of hogedruk reinigen als dakreiniging aanbiedt. Bent u op zoek naar een goedkoper, dak-vriendelijker en efficiënter alternatief, dan bent u op de juiste website beland. Wij van Goedkoop Schoon Dak willen graag onderbouwen waarom stoomcleanen niet de ideale methode is voor het onderhoud van uw dak en denken met u mee om geld en gedoe te besparen.

Hogedruk reinigen of stoomcleanen is de meest gebruikte methode om het dak te laten reinigen

Stoomcleanen is een veelgebruikte methode om het dak te reinigen, maar wij van Goedkoop Schoon Dak zijn er zelf geen fan van. Stoomcleanen is een enorm grondige reinigingsmethode waar heet water wordt gebruikt. Er is (onnodig) veel energie voor nodig want de temperatuur loopt al gauw op tot 140 graden. Dankzij deze hoge temperatuur zorgt ervoor dat vuil snel los laat, maar verhoogt het risico op dakpan schade. De pan oppervlak wordt erg snel aangetast (de beschermlaag). Het kan echt veel makkelijker en efficiënter met minder risico.

Elk type dakpan is anders, stoomcleanen of hogedruk reinigen is niet altijd geschikt.

Elke soort dakpan vereist weer een andere afstelling van de stoomcleaner. Bij de gemiddelde doe het zelver kan het stoomcleanen van het dak al gauw mis gaan waardoor water langs de pannen naar binnen komt. Dat levert weer ongemak op met schimmel en andere overlast aan de binnenkant van het huis.

Het dak stoomcleanen is minder veilig dan alternatieven

Ook zien we maar al te vaak dat iemand van een ladder valt of gewoon zonder beveiliging het dak op gaat met gevaar voor eigen gezondheid (leven) en de gezondheid van de dakpannen zelf. Die zijn gewoonweg niet om op te staan. Daarnaast moet u ook de juiste middelen hebben om op een veilige manier het dak te kunnen bereiken. Denk daarbij aan een hoogwerker of steiger. Dat vergt extra tijd en energie en hogere kosten. Gelukkig kan het ook anders.

Zelf uw dak stoomcleanen of een bedrijf inhuren?

Met al het boven genoemde zou u haast kunnen zeggen niet zelf stoomcleaner te huren maar beter een bedrijf inschakelen die de klus voor u doet. Een specialist inhuren brengt een lager risico met zich mee omdat bedrijven veelal zijn verzekerd voor eventuele ongemakken of schade. Een dak reinigen is een precisie klus die snel mis kan gaan. Bent u van plan uw dak te (laten) reinigen, bedenk dan dat er meerdere mogelijkheden zijn dan stoomcleanen of hogedruk reinigen die ook hetzelfde resultaat bieden maar goedkoper en veiliger zijn.

Voordeel van stoomcleanen ten opzichte van andere methodes

Stoomcleanen is niet alleen maar slecht… Het grootste (en enige) voordeel echter van het reinigen onder hogedruk met een stoomcleaner is dat het direct resultaat oplevert.

Een dakpan en portemonnee vriendelijkere manier dan stoomcleanen

Als u op internet zoekt naar kosten voor het laten reinigen van een dak met een stoomcleaner komt u al gauw hoge bedragen tegen. Stoomcleanen & ontmossen kost al gauw tussen 600 en 1000 euro (zonder beschermlaag). De dakpan porie (oppervlak van de pan) staat dan open, waardoor vuil zich sneller ophoopt. Dit is vooral enorm zonde bij nieuwere daken natuurlijk. Wilt u er ook nog een beschermlaag op dan zijn de kosten al gauw 1800 euro. Dat kan echt veel goedkoper.

Hieronder een kostenindicatie voor stoomcleanen bij andere dak reinigingsbedrijven

kosten dak schoon laten maken bij andere bedrijven
Let op: Dit zijn niet onze kosten, maar van een ander dak reinigings bedrijf!

Vindt u 1300 tot 1900 euro ook prijzig voor een schoon dak, dan is De Goedkoop Schoon dak methode meer voor u.

Hogedruk reinigen en stoomcleanen is grof geweld voor het dak

Stoomcleanen hogedruk reinigen dakpannen gevaarlijk en risico
Gevaarlijk voor u zelf en voor uw dakpannen

Met een stoomcleaner wordt onder hoge druk heet water op de dakpannen gespoten. Dit hete water zorgt – in combinatie met de hoge druk – voor een grondige schoonmaakbeurt van het dak, maar verhoogt de kans op pan schade en lekkage tussen de pannen door.

Vooral bij oudere daken, grondig vervuilde daken of poreuze dakpannen is dit een (groter) risico. Daarnaast beschadigt u al gauw het oppervlak van de pan, waardoor u ‘te grondig’ reinigt met stoomcleanen of hogedruk reiniger (vooral bij nieuwe dakpannen erg zonde vinden wij).

Waarom wij een milde methode toepassen

Stoomcleanen zorgt voor reiniging tot in de porie waardoor algen en mos sneller terug groeien. Onze methode laat de porie van de dakpan in takt en laat daarentegen een dun beschermlaagje achter dat de porie van de dakpan beschermd. Dit maakt het lastiger voor mos en algen om terug te groeien en laat de pan in de originele staat. We beschadigen het oppervlakte van de dakpan dus niet.

Goedkoop Schoondak versus stoomcleanen

Wij hebben onze eigen methode ontwikkeld die eigenlijk relatief eenvoudig is vergeleken met de stoomcleaner reinigingsmethode. U ondervindt hier dan ook – in tegenstelling tot stoomcleanen – geen hinder aan de werkzaamheden. We werken met een lange telescoop stang, water aansluiting, reservoir (dat we zelf meebrengen) met schoonmaakmiddel en een op maat gemaakte borstel. Zodoende kunnen we het huis vanaf de grond bereiken en schuimen we het dak rustig in. Geen grof geweld, hard geluid en wateroverlast in de tuin.

Onze methode is veel milder en veiliger dan stoomcleanen

We hanteren een goedkopere reinigingsmethode en u hebt geen zorgen over eventuele lekkage of dakpan schade. Wij gebruiken een borstel met speciaal reinigingsmiddel die in combinatie met de natuur het dak reinigt. In 4-12 maanden wordt uw dak steeds een beetje schoner. Uiteindelijk is het dak weer helemaal schoon.

Kosten voor een goedkoop schoon dak liggen veel lager dan bij stoomcleanen

De gemiddelde kosten voor een compleet schoon dak (incl dakgoot) met onze methode ligt veel lager dan andere methodes. Waar u bij stoomcleanen of hogedruk reinigen en impregneren al gauw minimaal 1200 euro betaalt, betaalt u voor onze methode maximaal 900 euro voor een schoon dak.

  • In de meeste gevallen zijn zelfs maar 2 behandelingen nodig en bent u met 600 euro klaar.
  • Elke behandeling kost maximaal 300 euro.
  • Let wel, woont u in een kasteel, grote villa of landhuis, dan praten we over uitzonderingen en kloppen boven genoemde kosten natuurlijk niet. Dit zijn kosten indicaties die bij normale type woningen gelden van een gemiddelde grootte met een dak van ca. 65 m2.
  • Extra: Wij maken (in de meeste gevallen) ook direct de dakgoot schoon als we toch al bezig zijn. Uiteraard doen we dit alleen bij goedkeuring.
  • Een dak heeft maximaal 3 behandelingen nodig voor het beste resultaat, maar in de meeste gevallen zijn 2 behandelingen voldoende.

Natuurlijk duurt het langer

De Goedkoop Schoondak Methode is ideaal voor wie geen haast heeft, maar wel voor zo goedkoop en natuurlijk mogelijk het beste resultaat wilt. Het is een milder proces waarbij de natuur een handje meehelpt. U heeft ook geen geen geluids- of wateroverlast. Geen stelling, steiger of hoogwerker nodig en geen beschadiging van de pan.

Wilt u een afspraak (laten) maken?

Neem gerust contact met ons op, zodat wij op een gewenst moment uw dak kunnen reinigen. U hoeft zelf niet aanwezig te zijn op de dag dat wij langskomen. Zorg er a.u.b. wel voor dat uw dak goed bereikbaar is.

logo goedkoopschoondak.nl
* Zolang we uw dak kunnen bereiken

Gerelateerde berichten

Zonnepanelen reinigen
Zonnepanelen
Klaas SEO master

Zonnepanelen schoonmaken

Meer en meer huishoudens kiezen voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Door zonnepanelen is het mogelijk om zelf energie op te wekken zonder dat je

Verder lezen »
Dakgoot schoonmaken
schoonmaak
Klaas SEO master

Dakgoten schoonmaken

Wat kost het legen van dakgoten? Een gemiddelde woonwijk in Nederland is – gelukkig – vrij groen. Dit is goed voor het milieu en maakt

Verder lezen »

Dakkapel schoonmaken

Hoe kun je een dakkapel reinigen? Een dakkapel schoonmaken is voor elk huis een geweldige toevoeging. Een dakkapel is binnen één of een paar dagen

Verder lezen »

Zelf een prijsindicatie maken

Op basis van de Goedkoop Schoondak Methode.

Graag uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen.

Stuur ons foto's van uw dak

Dan schatten wij de kosten in op basis van onze Goedkoop Schoon Dak methode.

Graag hieronder uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en bewaren deze alleen zolang als nodig met betrekking tot dit formulier.