logo goedkoopschoondak.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een dak laten stoomcleanen of hogedrukreinigen: de Kosten & risico’s

Stoomcleanen dak

Ontdek in dit artikel de voor- en nadelen van stoomcleanen of hogedruk reinigen en ontdek een goedkoper alternatief voor een schoon dak.

Waarom dakpannen stoomcleanen onder hogedruk wordt afgeraden

Stoomcleanen en / of hogedruk reinigen is een techniek die veel wordt toegepast om vervuilde dakpannen te reinigen, vooral om de snelheid waarmee het dak kan worden gereinigd. Toch is het niet aan te raden uw dak te reinigen of laten reinigen met een hogedruk reiniger of stoomcleaner. Het gebruik van een krachtige hogedrukreiniger kan meer schade aanrichten dan goed, omdat de kracht van de waterstroom de afwerking van de dakpannen kan verwijderen.

Stoomcleanen onder hoge druk beschadigd makkelijk de dakpan

Dakpannen hebben een afwerklaag, die vaak korrelig is. Deze is ontworpen om in de loop der jaren geleidelijk te slijten. Te hoge druk kan resulteren in een veel kortere levensduur van de dakpannen, plus de kans op lekkage. Het risico bestaat dat het dak/de zolderruimte onder water komt te staan ​​bij gebruik van een hogedrukreiniger, omdat het water in kleine scheurtjes of openingen in de dakpannen terechtkomt.

Niet toegangkelijk om een stoomcleaner te gebruiken

Zo kunt u het dak niet goed betreden zonder steiger, of hoogwerker en heeft u dus altijd een goed apparaat nodig wat vaak vrij prijzig is. Er zijn gelukkig manieren die hetzelfde resultaat geven als stoomcleanen of hogedruk reinigen en veel minder risico op schade en lekkage met zich meebrengen, goedkoper zijn en minder hinder brengen.

Snel en risicovol stoomcleanen of liever goedkoop en duurzaam?

Als snelheid het enige is waar u naar opzoek bent ongeacht de kosten, ongemakken en risico’s van stoomcleanen dan is dit artikel niet voor u. Bent u op zoek naar een goedkoper, dak-vriendelijker en efficiënter alternatief, dan bent u op de juiste pagina beland.

Waarom stoomcleanen toch wordt toegepast?

Stoomcleanen is een veelgebruikte methode om het dak te reinigen, maar wij van Goedkoop Schoon Dak zijn er zelf geen fan van. Stoomcleanen is een enorm grondige reinigingsmethode waar heet water wordt gebruikt. Er is (onnodig) veel energie voor nodig want de temperatuur loopt al gauw op tot 140 graden. Dankzij deze hoge temperatuur zorgt ervoor dat vuil snel los laat, maar verhoogt zoals eerder genoemd het risico op dakpan schade. De pan oppervlak wordt erg snel aangetast (de beschermlaag). Het kan echt veel makkelijker en efficiënter met minder risico. Zodra de pan oppervlak snel slijt worden de pannen ook nog eens sneller vies in het vervolg.

Dakpannen stoomcleanen en veiligheidrisico’s

Ook zien we maar al te vaak dat iemand van een ladder valt of gewoon zonder beveiliging het dak op gaat met gevaar voor eigen gezondheid (leven) en de gezondheid van de dakpannen zelf. Die zijn gewoonweg niet om op te staan. Daarnaast moet u ook de juiste middelen hebben om op een veilige manier het dak te kunnen bereiken. Denk daarbij aan een hoogwerker of steiger. Dat vergt extra tijd en energie en hogere kosten. Gelukkig kan het ook anders.

Stoomcleanen hogedruk reinigen dakpannen gevaarlijk en risico

Ziet u deze man? Stoomcleanen is gevaarlijk voor uzelf en verhoogt de kans op lekkage, schimmelvorming en dakpanschade omdat het dak wordt betreden. Daarnaast slijt de dakpan sneller en hecht het vuil sneller.” -Frank van Pelt, eigenaar Goedkoop Schoon Dak

Voordeel van stoomcleanen ten opzichte van andere methodes

Stoomcleanen is niet alleen maar slecht… Het grootste (en enige) voordeel echter van het reinigen onder hogedruk met een stoomcleaner is dat het direct resultaat oplevert.

Het alternatief voor stoomcleanen: goedkoper, duurzamer en zonder risico

Als u op internet zoekt naar kosten voor het laten reinigen van een dak met een stoomcleaner komt u al gauw hoge bedragen tegen. Stoomcleanen & ontmossen kost al gauw tussen 600 en 1000 euro (zonder beschermlaag). Het dakpanoppervlak staat dan meer open, waardoor vuil zich sneller ophoopt. Dit is vooral enorm zonde bij nieuwere daken natuurlijk. Wilt u er ook nog een beschermlaag op dan zijn de kosten al gauw 1800 euro. Dat is bij Goedkoop Schoon Dak echt veel beter geregeld.

Gelukkig is er de Goedkoop Schoon Dak methode

Wij hebben onze eigen methode ontwikkeld die eigenlijk relatief eenvoudig is vergeleken met de stoomcleaner reinigingsmethode. U ondervindt hier dan ook – in tegenstelling tot stoomcleanen – geen hinder aan de werkzaamheden. We werken met een lange telescoop stang, water aansluiting, reservoir (dat we zelf meebrengen) met schoonmaakmiddel en een op maat gemaakte borstel. Zodoende kunnen we het huis vanaf de grond bereiken en schuimen we het dak rustig in. Geen grof geweld, hard geluid en wateroverlast in de tuin.

Onze methode is veel milder en veiliger dan stoomcleanen

We hanteren een goedkopere reinigingsmethode en u hebt geen zorgen over eventuele lekkage of dakpan schade. Wij gebruiken een borstel met speciaal reinigingsmiddel die in combinatie met de natuur het dak reinigt. In 4-12 maanden wordt uw dak steeds een beetje schoner. Uiteindelijk is het dak weer helemaal schoon.

Kosten voor een goedkoop schoon dak liggen veel lager dan bij stoomcleanen

De gemiddelde kosten voor een compleet schoon dak (incl dakgoot) met onze methode ligt veel lager dan andere methodes. Waar u bij stoomcleanen of hogedruk reinigen en impregneren al gauw minimaal 1200 euro betaalt, betaalt u voor onze methode maximaal 900 euro voor een schoon dak.

  • In de meeste gevallen zijn zelfs maar 2 behandelingen nodig en bent u met 600 euro klaar.
  • Elke behandeling kost maximaal 300 euro.
  • Let wel, woont u in een kasteel, grote villa of landhuis, dan praten we over uitzonderingen en kloppen boven genoemde kosten natuurlijk niet. Dit zijn kosten indicaties die bij normale type woningen gelden van een gemiddelde grootte met een dak van ca. 65 m2.
  • Extra: Wij maken (in de meeste gevallen) ook direct de dakgoot schoon als we toch al bezig zijn. Uiteraard doen we dit alleen bij goedkeuring.
  • Een dak heeft maximaal 3 behandelingen nodig voor het beste resultaat, maar in de meeste gevallen zijn 2 behandelingen voldoende.

Natuurlijk duurt het langer

De Goedkoop Schoondak Methode is ideaal voor wie geen haast heeft, maar wel voor zo goedkoop en natuurlijk mogelijk het beste resultaat wilt. Het is een milder proces waarbij de natuur een handje meehelpt. U heeft ook geen geen geluids- of wateroverlast. Geen stelling, steiger of hoogwerker nodig en geen beschadiging van de pan.

Wilt u een afspraak (laten) maken of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.

Hieronder de kosten voor stoomcleanen bij andere bedrijven

kosten dak schoon laten maken bij andere bedrijven
Let op: Dit zijn niet onze kosten, maar van een ander dak reinigingsbedrijf!

Vindt u 1300 tot 1900 euro ook prijzig voor een schoon dak, dan is De Goedkoop Schoon dak methode meer voor u.

Heeft u vragen aan de hand van dit artikel, laat het ons weten via verkoop@goedkoopschoondak.nl

logo goedkoopschoondak.nl

Onze garanties

Dak / Tuin / Terras reinigen

dak reinigen kosten: voor na foto

Dakreiniging

Rieten dakreiniging en dakpannen dakreiniging Rieten daken kunnen veel onderhoud vergen en moeten regelmatig gereinigd worden om de levensduur te waarborgen. Als het gaat om

Meer informatie »

Zelf een prijsindicatie maken

Graag uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen.

Stuur (vrijblijvend) foto's van wat u wilt laten reinigen

Graag hieronder uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en bewaren deze alleen zolang als nodig met betrekking tot dit formulier.