logo goedkoopschoondak.nl
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag verwijderen Gevel

Groene aanslag verwijderen is vrij eenvoudig met onze methode

Groene aanslag is eigenlijk een beginstadium van onkruid. Het bestaat uit algen en is nog maar de eerste fase van vervuiling en daardoor makkelijk te verwijderen. Groene aanslag verwijderen kan op verschillende manieren die we in dit artikel benoemen of naar refereren. Groene aanslag groeit op vochtige plekken waar minder of geen zonlicht schijnt. Omdat groene aanslag nog maar de eerste fase van vervuiling is, kan het eenvoudig verwijderd of gereinigd worden, maar wacht u langer, dan ontstaan er ook mossen, schimmels en korstmossen die het reinigingsproces moeilijker maken.

Laten verwijderen of zelf verwijderen?

Voor het verwijderen van groene aanslag kunt u uit meerdere mogelijkheden kiezen. We leggen u enkele mogelijkheden uit in dit artikel en ook wat u vooral niet zou moeten doen (de valkuilen!). Heeft u geen zin om moeite te doen, dan kunnen wij u helpen door op de meest efficiënte en gebruiksvriendelijke wijze uw huis, dak, tuin en terras te reinigen. Als u liever zelf aan de slag gaat met het verwijderen van de aanslag bekijkt u dan dit artikel.

Groene aanslag verwijderen van uw terras
Het resultaat van onze Goedkoop Schoon Dak reinigingsmethode

Vooral niet doen: groene aanslag verwijderen met een hogedruk reiniger

Eén van de mogelijkheden die u heeft om de aanslag te verwijderen is door het gebruik van een hogedrukreiniger. Een hogedrukreiniger in combinatie met een reinigingsmiddel lijkt heel goed te werken tegen groene aanslag op huis, dak en tuin onderdelen zoals schuttingen, dakpannen of terrastegels.

Het nadeel van hogedruk reinigen is dat het oppervlak makkelijk kan beschadigen van het te reinigen onderdeel. Dat betekent dat de steen, tegel of hout door de harde straal diep gereinigd wordt en zelfs meer “open” gaat staan en ruwer wordt. Het resultaat is een heel schoon oppervlak, maar des te sneller groeit de groene aanslag weer terug.

Een ander nadeel van hogedruk reinigen is dat er veel water gebruikt wordt. Er zal bij terrastegels veel modder ontstaan, en zoals u weet zal het opspattend water overal terecht komen. Niet de meest efficiënte, milieuvriendelijke methode en duurzame methode dus!

Onze methode om groene aanslag van tegels te verwijderen

Wij zijn geen voorstander van reiniging met een hogedrukreiniger. Wij maken gebruik van een mildere en efficiëntere reinigingsmethode. De Goedkoop Schoon dak methode, die beter bestand is voor de lange termijn en die uw huis, tuin en terras materialen niet aantast.

We hanteren een borstel met een mild, milieuvriendelijk reinigingsmiddel waarmee we het oppervlak inschuimen. We gebruiken nauwelijks water, alleen voor de aanmaak van ons schuim.

De algen die de groene aanslag veroorzaken worden door het schuim gedood. We hoeven niet eens na te spoelen, de regen lost het verder op. Naspoelen kan wel, maar hoeft lang niet altijd. De regen spoelt na verloop van tijd het oppervlak weer schoon. U heeft dan ook geen last van rondspattend modder, leeggespoten voegen en ook geen hogedrukreiniger nodig.

Groene aanslag verwijderen op de gevel van uw woning

Is er sprake van groene aanslag op de gevel van uw woning dan kunt u dit op diverse manieren reinigen. Ook voor het reinigen van uw gevel gebruiken wij bovenstaande methode. Bedenk wel dat de gevel van een woning lastiger te reinigen is dan een dak of een terras. Vooral met een gevel waar stucwerk aanwezig is vergt het verwijderen van de groene aanslag een mildere aanpak. We adviseren ook daarbij wederom geen hogedrukreiniger als u het zelf zou doen.

Alternatieve methode: aanslag verwijderen met azijn

Er zijn altijd weer alternatieven te vinden voor het verwijderen van groene aanslag. Schoonmaakazijn inzetten om groene aanslag te verwijderen van zowel tegels, tuinmeubels en dakpannen is een alternatief t.o.v. professionele methodes. Daarvoor gelden wel weer een aantal beperkingen.

Het voordeel is dat de algen in groene aanslag niet tegen de zuren kan die in azijn zitten, de algen worden daardoor gedood en laten los van het oppervlak waaraan ze gehecht zijn.

Let wel dat hardhout en bepaalde steensoorten niet goed tegen azijn zuur kunnen en daardoor worden aangetast. Schoonmaak azijn kan dan wel een goedkope methode zijn om zelf aan de slag te gaan, er zitten haken en ogen aan. Voorkom goedkoop, duurkoop.

Groene aanslag verwijderen van dakpannen

Lijen dak groene aanslag verwijderen
Groene aanslag verwijderen gaat ‘van een leien dakje’ met onze methode. We gebruiken een minimale hoeveelheid water en de natuur doet de rest.

Dak reinigen met schoonmaak azijn, geen aanrader

Groene aanslag verwijderen van uw dak met azijn is niet zo makkelijk als het om dakpannen gaat, vanwege de afloop van het dak. Hoewel schoonmaak azijn algen dood, blijft schoonmaakazijn niet plakken en loopt makkelijk de dakgoot in. Het heeft juist wat inwerktijd nodig om de algen te doden, dus u heeft dan enorm veel azijn nodig. Dit is wat ons betreft niet efficiënt en geeft ook omgevingsoverlast. Azijn verspreid een onprettige geur, wat de omgeving en u zelf vast ook niet prettig vindt.

Offerte aanvraag groene aanslag verwijderen

We zijn professionals die als geen ander weten hoe u we u het beste kunnen helpen bij het reinigen van alles op en rondom het huis. Wilt u voor de zomer uw tuin er weer mooi bij hebben staan, maak dan een afspraak of vraag alvast een offerte op.

logo goedkoopschoondak.nl

Onze garanties

Dak / Tuin / Terras reinigen

dak reinigen kosten: voor na foto

Dakreiniging

Rieten dakreiniging en dakpannen dakreiniging Rieten daken kunnen veel onderhoud vergen en moeten regelmatig gereinigd worden om de levensduur te waarborgen. Als het gaat om

Meer informatie »

Zelf een prijsindicatie maken

Graag uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen.

Stuur (vrijblijvend) foto's van wat u wilt laten reinigen

Graag hieronder uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en bewaren deze alleen zolang als nodig met betrekking tot dit formulier.