logo goedkoopschoondak.nl

Contact

Groene aanslag verwijderen

Heb je last van groene aanslag rondom je woning zoals op het dak van je huis, op de schutting of op de tegels van het terras? Indien je last van de groene aanslag hebt is het zaak om dit zo snel mogelijk te verwijderen voordat het hardnekkige aanslag wordt. 

Groene aanslag is namelijk fase 1 in het spectrum van vervuiling. Groene aanslag bestaat uit algen. Wacht je te lang met het verwijderen van de groene aanslag, dan ontstaan er schimmels, mossen en korstmossen die het reinigingsproces moeilijker maken. Daardoor zul je uiteindelijk langer bezig zijn voor een stralend resultaat. Het kost niet alleen meer tijd, je zult ook automatisch meer geld en energie kwijt zijn aan het verwijderen van grondige vervuiling. Logisch toch? 

Voor het verwijderen van groene aanslag, kun je uit meerdere mogelijkheden kiezen. Graag leggen wij enkele reinigingsmogelijkheden aan je voor en welke methode wij zelf gebruiken bij Goedkoop Schoon Dak

Eén van de mogelijkheden die je hebt, is om gebruik van een speciale machine gebruik te maken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor een hogedrukreiniger. Een hogedrukreiniger in combinatie met een terrasreiniger werkt perfect tegen groene aanslag op de tegels.

Is er sprake van groene aanslag op de gevel van je woning? Dan komt een stoomreiniger goed van pas. Met een stoomreiniger is de gevel binnen de kortste keren weer netjes en schoon.

Maar, je kunt ook voor manuele reinigingsopties kiezen. Zo is het mogelijk om met bijvoorbeeld schoonmaakazijn de groene aanslag te verwijderen. Wat voor jóu uiteindelijk de beste optie is, hangt volledig van je eigen voorkeuren af.

Wat is de beste manier om groene aanslag te verwijderen?

Eigenlijk bestaat er niet één beste manier om groene aanslag te verwijderen. Dit heeft onder meer met de volgende factoren te maken:

  • Exacte situatie: de exacte situatie is van grote invloed op de juiste reinigingsmogelijkheid. In sommige gevallen kun je het beste voor schoonmaakazijn kiezen, terwijl in andere gevallen juist een reiniger de beste optie is.
  • Hardnekkigheid: ook is het verstandig om goed naar de hardnekkigheid van het vuil te kijken. Als het vuil erg hardnekkig is, lukt het in sommige gevallen niet om dit met schoonmaakazijn te verwijderen. Voor het hardnekkigste vuil heb je gewoonweg een hogedruk- of stoomreiniger nodig.
  • Persoonlijke voorkeuren: uiteraard heb je ook nog met je persoonlijke voorkeuren te maken. Vind je het niet erg om bijvoorbeeld een hogedruk- of stoomreiniger te huren? Dan is dat dat de beste optie voor je. Wil je het graag zo voordelig mogelijk maken? Dan zou je het beste met schoonmaakazijn aan de slag kunnen gaan. Maar, daar moet je uiteraard wel de nodige tijd voor vrijmaken.

Hoe gebruik je schoonmaakazijn om groene aanslag weg te halen?

Ten eerste is het zaak om de schoonmaakazijn in een spuitfles te gieten. Deze spuitfles kun je vervolgens aanvullen met water, totdat de spuitfles volledig vol zit. Nadien kun je de spuitfles leegspuiten over de groene aanslag heen.

Tip: probeer om de schoonmaakazijn zo goed mogelijk te verdelen. Zorg er ook voor dat echt elk deel van de groene aanslag met schoonmaakazijn bespoten wordt. Dát levert verreweg het beste resultaat op.

Vervolgens is het zaak om de schoonmaakazijn goed in te laten trekken. Hoe lang dit precies in moet trekken, is van meerdere zaken afhankelijk. De hardnekkigheid van het vuil en de exacte locatie zijn hierbij bepalend. Besef in ieder geval dat het in sommige gevallen nodig is om de schoonmaakazijn enkele dagen in te laten trekken.

Tot slot is het zaak om de schoonmaakazijn weg te spoelen. Dit doe je door met een reiniger op het schoonmaakazijn te spuiten. Voordat je dit doet, merk je ongetwijfeld al direct op dat de aanslag inmiddels meer geel dan groen is.

Hoe lang moet schoonmaakazijn intrekken groene aanslag?

In bepaalde gevallen is het noodzakelijk dat de schoonmaakazijn een paar dagen intrekt. Als de azijn niet lang genoeg in kan trekken, blijft de groene aanslag alsnog zitten.

Kun je met soda groene aanslag verwijderen?

Ja, het is mogelijk om groene aanslag met soda te verwijderen. Het advies is om 2 kilogram soda in combinatie met 10 liter water te gebruiken.

logo goedkoopschoondak.nl
* Zolang we uw dak kunnen bereiken

Gerelateerde berichten

Zonnepanelen reinigen
Zonnepanelen
Klaas SEO master

Zonnepanelen schoonmaken

Meer en meer huishoudens kiezen voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Door zonnepanelen is het mogelijk om zelf energie op te wekken zonder dat je

Verder lezen »
Dakgoot schoonmaken
schoonmaak
Klaas SEO master

Dakgoten schoonmaken

Wat kost het legen van dakgoten? Een gemiddelde woonwijk in Nederland is – gelukkig – vrij groen. Dit is goed voor het milieu en maakt

Verder lezen »

Dakkapel schoonmaken

Hoe kun je een dakkapel reinigen? Een dakkapel schoonmaken is voor elk huis een geweldige toevoeging. Een dakkapel is binnen één of een paar dagen

Verder lezen »

Zelf een prijsindicatie maken

Op basis van de Goedkoop Schoondak Methode.

Graag uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen.

Stuur ons foto's van uw dak

Dan schatten wij de kosten in op basis van onze Goedkoop Schoon Dak methode.

Graag hieronder uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en bewaren deze alleen zolang als nodig met betrekking tot dit formulier.