logo goedkoopschoondak.nl

Contact

Dakgoten schoonmaken

Dakgoot schoonmaken

Wat kost het legen van dakgoten?

Een gemiddelde woonwijk in Nederland is – gelukkig – vrij groen. Dit is goed voor het milieu en maakt een woonwijk een stuk gezelliger. De bomen brengen echter wel uitdagingen met zich mee. Zo heb je elk jaar weer met de nodige bladeren te maken. Deze bladeren vallen op de grond, maar vallen ook nog in de dakgoot. Om die reden is het aan te raden om je dakgoot af en toe te (laten) schoonmaken.

Het schoonmaken van een dakgoot is een uitdagende klus. Je werkt immers op een flinke hoogte, waardoor een foutje levensgevaarlijk kan zijn. Alleen al om deze reden is het aan te raden om het legen/schoonmaken van dakgoten aan een specialist over te laten.

Wat kost het om een dakgoot schoon te laten maken?

Het laten reinigen van een dakgoot is uiteraard niet gratis. Een specialist heeft hier specifiek apparatuur voor nodig, terwijl het ook nog een arbeidsintensief proces is. Je kunt hierdoor uitgaan van een bedrag van 3 tot 5 euro per meter. Dit bedrag is wel exclusief BTW en eventuele bijkomende kosten.

De exacte kosten zijn wel van tal van factoren afhankelijk. Zo maakt het nogal uit of de bereikbaarheid van het dak goed is. Als de specialist alle moeite moet doen om bij de dakgoot te kunnen komen, merk je dit duidelijk aan het tarief.

Wil je de kosten graag zo laag mogelijk houden? Dan kun je ervoor kiezen om bladbeschermers bij de dakgoten te laten plaatsen. Dankzij de bladbeschermers kunnen de bladeren niet meer in de dakgoot vallen. Dit bespaart op termijn een hoop geld; je hoeft immers niet meer elk jaar de dakgoot schoon te laten maken.

De exacte kosten hangen overigens niet alleen van je wensen af, maar ook van de specialist. Als je bij meerdere specialisten een offerte opvraagt, merk je al snel enige prijsverschillen op.

Wie maakt mijn dakgoten schoon?

Het beste is om je dakgoten door een specialist schoon te laten maken. Ga in ieder geval nooit zelf stoeien met het schoonmaken van het dakgoten. Het schoonmaken hiervan is in principe geen hogere wiskunde, maar je loopt wel een groot risico. Voor het schoonmaken van de dakgoten moet je immers op bijvoorbeeld een hoge ladder staan. Het legen van de dakgoten vraagt hierdoor om de nodige voorzorgsmaatregelen op het gebied van veiligheid.

Wil je goedkoop door een specialist je dakgoot schoon laten maken? Zoek dan niet verder; bij ons ben je hiervoor absoluut aan het juiste adres.

Dakgoten schoonmaken

Hoe vaak moet je de dakgoot schoonmaken?

Het advies is om je dakgoot minimaal één keer per jaar schoon te laten maken. Woon je nou in een buurt met veel bomen? Dan is het verstandig(er) om je dakgoot nog iets vaker schoon te laten maken. Door je dakgoot regelmatig schoon te laten maken, voorkom je in ieder geval hogere kosten in de toekomst. Als je de dakgoot moet laten herstellen, ben je bijvoorbeeld al snel 200 euro verder.

Hoe dakgoot schoonmaken met overkapping?

Als je een overkapping hebt, is het schoonmaken van de dakgoot een uitdaging. De dakgoot bevindt zich namelijk boven de overkapping; je hebt hier dus sowieso een ladder of iets dergelijks voor nodig.

Een en ander is wel afhankelijk is van het soort overkapping. Het is namelijk nogal bepalend of de overkapping een puntdak of een plat dak heeft.

Wil je graag je dakgoot of dakgoten schoon laten maken? Bij ons ben je hiervoor aan het juiste adres. Onze specialisten weten hier alles van én beschikken over de juiste apparatuur en veiligheidsmiddelen. Neem gerust contact op voor het bespreken van alle mogelijkheden.

Kosten dakgoot laten reinigen bij Goedkoop Schoon Dak

Naast het reinigen van dakpannen zijn we snel en goed in het reinigen van dakgoten. Al het vuil wordt voor u uit de dakgoot gehaald. De gemiddelde prijs per schoonmaakbeurt is: € 45,- exclusief BTW. Afhankelijk van het type dak en het type vervuiling.

logo goedkoopschoondak.nl
* Zolang we uw dak kunnen bereiken

Gerelateerde berichten

Zonnepanelen reinigen
Zonnepanelen
Klaas SEO master

Zonnepanelen schoonmaken

Meer en meer huishoudens kiezen voor het laten plaatsen van zonnepanelen. Door zonnepanelen is het mogelijk om zelf energie op te wekken zonder dat je

Verder lezen »

Dakkapel schoonmaken

Hoe kun je een dakkapel reinigen? Een dakkapel schoonmaken is voor elk huis een geweldige toevoeging. Een dakkapel is binnen één of een paar dagen

Verder lezen »

Zelf een prijsindicatie maken

Op basis van de Goedkoop Schoondak Methode.

Graag uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen.

Stuur ons foto's van uw dak

Dan schatten wij de kosten in op basis van onze Goedkoop Schoon Dak methode.

Graag hieronder uw gegevens invullen, zodat we de (vrijblijvende) berekening naar u kunnen opsturen. Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en bewaren deze alleen zolang als nodig met betrekking tot dit formulier.